25 iulie 2016 Cristian Chitu

De ce este berea Cazino o bere artizanala ?

     O bere artizanala este in general o bere produsa dupa o reteta traditionala, regionala sau nationala ,in fabrici cu capacitate mica,respectindu-se citeva criterii:

– sunt fabricate doar din malt ca atare
– se adreseaza in principal consumatorilor avizati sau celor curiosi
– se comercializeaza nefiltrate si uneori refermentate in sticla,
– nu se folosesc materii prime de inlocuire a maltului si nici aditivi pentru stimularea fermentarii sau cresterea conservabilitatii.

       In Franta si Belgia, berea artizanala acopera o categorie mai larga care include berile trappiste,berile regionale si berile fabricate in microberarii sau in asociatii familiale traditionale. In Anglia, termenul de bere artizanala este deseori asociat cu berile de fermentatie superioara -conceptul real ale -promovat de microberarii prin anii 70.
In SUA,berea artizanala -craft beer -este o bere 100 % malt, produsa fara aditivi si vizand piata cunoscatorilor avizati. Asociatia berarilor americani considera ca -berarii artizanale- microberariile cu o productie mai mica de 15000 de hl/an.

 

Berea CAZINO este o bere artizanala pentru ca:

– berea CAZINO este produsa in loturi mici de 2000-2200 litri,doar din apa,malt ,hamei si drojdie,fara a utiliza inlocuitori ai maltului (orz, malai .. ) sau aditivi si se adreseaza consumatorilor avizati,celor curiosi si celor ce doresc sa consume o bautura curata.

–  berea CAZINO NU se fabrica in bucatarie ,asa cum m-au intrebat cativa clienti si cum cred ca mai multi au gandit.

–  berea CAZINO se obtine in instalatii profesionale,realizate numai din otel inox,utilizand tehnologii traditionale (fermentarea pe faze –fermentare primara,secundara si maturare ),dar respectind principiile moderne si obligatorii in UE in ceace priveste igiena si protejarea sanatatii consumatorului (principiile HACCP )

–  berea CAZINO este si o „bere  vie”, intrucat nefiind filtrata si pasteurizata, contine drojdie activa si intregul complex vitaminic produs de aceasta, dar si o gama larga din proteinele continute in materia prima.

– berea CAZINO este o bere mai gustoasa, mai „plina” , mai onctuoasa , cu un dioxid de carbon bine legat prin fermentare,cu un continut de alcool de 5.2-5.4 % care insa nu „zgarie” cand o bei asa cum se intimpla cu unele beri comerciale.

–  berea CAZINO este o bere mai „tare” .Cu un continut de zahar in must de 12 % fata de 9,5…11,5 % cat au majoritatea berilor blonde comerciale, berea Cazino ajunge la un continut de alcool de 5.2-5.4 % care se simte.

– berea CAZINO este o bere sensibila. Continutul de drojdie vie dintr-o bere nefiltrata, nepasteurizata si restul de zaharuri  ii confera plinatate si o oarecare „dulceata” , o fac insa sensibila, neputind fi tinuta in soare,la 30 grade, deoarece fermentatia va reporni, presiunea in sticla va creste si se poate chiar deteriora.

– berea CAZINO este o bere complicat de comercializat. Marii producatori de bere nu comercializeaza de regula bere nefiltrata si nepasteurizata din cauza perioadei scurte pentru care pot asigura garantia (5 -9 zile ) si in conditii restrictive de temperatura de max.6 grade C.

Exista si exceptii, berile refermentate in sticle speciale ,rezistente la presiune,destul de rar intalnite in comert.

Berea Cazino se vinde direct consumatorului final, care poate usor respecta conditiile de garantie ale producatorului–o bea repede si rece.

 

Probabil multi consumatori de bere se intreaba – de ce sa cauti o bere artizanala nefiltrata si nepasteurizata?

Pentru a afla raspunsul trebuie sa lamurim doua aspecte:

1.De ce se filtreaza berea
– pentru imbunatatirea aspectului,cresterea limpiditatii
– pentru a indeparta majoritatea drojdiilor si a altor micro-organisme ce pot influenta stabilitatea microbiologica
– pentru retinerea proteinelor chiar si de mici dimensiuni care pot provoca in timp tulburarea berii. Cu toate ca sistemele de filtrare au evoluat constant,de la turte textile cu fulgi de azbest,la pamant de kieselghur,cartoane filtrante sau mai nou filtre Norit,toate au ca rezultat o bere mai seaca,mai putin gustoasa,mai decolorata,mai putin sanatoasa.

2.De ce se pasteurizeaza berea
– din rationamente pur comerciale
– pentru a asigura un termen de valabilitate cit mai mare (3- 6 luni si chiar mai mult ) producatorii distrug de regula prin metode termice enzimele,drojdiile , si alte microorganisme ce pot provoca refermentarea sau degradarea berii,afectind insa si celelalte componente , vitaminele,proteinele.

Desi acum exista sisteme complet automatizate de pasteurizare, cu performante uluitoare, o bere pasteurizata va fi mereu o bere pasteurizata – o bere cu un gust usor de paine prajita care va fi din ce in ce mai usor de sesizat, cu cit berea desi „moarta” imbatrineste in ambalaj fie el PET, doza aluminiu sau sticla.

Producatorul berii CAZINO nu dispune de instalatii de filtrare si pasteurizare asa ca va ofera o bere integrala, o bere vie, o bere gustoasa. Nu numai gustul este de remarcat la o bere nefiltrata si nepasteurizata.

Prea des, prea multi si prea cunoscuti sunt cei care subliniaza ca berea consumata moderat poate fi considerata un medicament:

– este o sursa de vitamine B, cum ar fi niacina, riboflavina, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina B6 si B9. Harvard School of Public Health a publicat rezultatele unor cercetari care au confirmat ca cei e consuma moderat bere au fost cu 30-35 % mai putin expusi la un atac de cord decit nonconsumatorii de bere sau alcool

– este o sursa de importanta de siliciu. Cercetatorii de la Universitatea Tufts au dovedit ca a bea cantitati moderate de alcool (bere,vin ) duce la o mai mare densitate a oaselor la barbati si femei.

– un studiu recent al cercetatorilor italieni a demonstrat ca berea poate reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi cu un procent de 41 %.

Cele de mai sus sunt doar citeva referinte,nenumarate alte studii mai mult sau mai putin serioase, intaresc parerea ca berea artizanala e un adevarat medicament.

Oricum se pare ca nu avem de ales, urmatoarea mare criza mondiala nu va fi criza hranei, ci criza apei , asa ca

 SAVE WATER!   DRINK BEER !  CAZINO

 

 

 

 

Tagged: , , ,

Daca v-a placut berea noastra sau doriti sa o degustati, ne puteti contacta: